Cookie Consent by Free Privacy Policy website Tågdepå | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Tågdepån i Eskilstuna

Tågdepån i Eskilstuna är en serviceanläggning för den regionala tågtrafiken i Mälardalen. Här servas och underhålls Mälartåg.

Eskilstuna kommun har byggt en modern verkstadsdepå där det sker underhåll på alla våra tåg.  Den är byggd på Gredby bangård och har direkt anslutning mot alla spår och perronger på Eskilstuna Centralstation. Depån hyrs av Mälardalstrafik, som i sin tur upplåtit den till Transdev, som ansvarar för underhåll av tågen. 

I depån finns en stor verkstadshall, en multifunktionshall samt speciella spår utomhus där tågen ska städas varje dag. Anläggningen är speciellt anpassat för en så effektiv hantering av fordonen som möjligt. Exempelvis kan tågen köras in och ut ur depån från båda håll, vilket minskar risken för störningar.

 

I den över 220 meter långa verkstadshallen som rymmer två tåg efter varandra sker alltunderhåll och planenlig service. Det handlar om till exempel byte av trasiga hjulpar, strömavtagare, takmoduler, frontrutor, dörrar m.m. I multifunktionshallen sker till exempel tvätt, klottersanering och avisning på ett miljövänligt sätt.

Depån i Gredby

Inom området finns också ett centralt reservdelslager för Mälartåg för att garantera hög och snabb tillgänglighet då skador uppstår och delar måste bytas.

Läs mer om våra tåg som underhålls i depån.