Cookie Consent by Free Privacy Policy website Mälartåg | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Mälartåg

Mälartåg är den samhällsfinansierade regionaltågstrafiken på fem linjer, som Mälardalstrafik ansvarar för. Det är en viktig del av den historiska satsningen som regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro och Östergötland gör för att förbättra den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen.

Mälartågs fem linjer

Karta över Mälartågs fyra linjer

Mälartåg trafikerar fem linjer:

  • Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala
  • Norrköping-Nyköping-Stockholm
  • Hallsberg-Katrineholm-Stockholm
  • Uppsala-Sala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping-Linköping. 
  • Uppsala-Tierp-Gävle

Trafiken fördubblad på fem år

I satsningen på Mälartåg ingår köp av 53 moderna dubbeldäckare, som i dag rullar på samtliga linjer. De nya tågen har även gjort det möjligt att öka antalet avgångar. Mellan 2016 och 2022 har trafiken på Mälartågslinjerna fördubblats. Den senaste stora ökningen av antalet avgångar genomfördes i december 2021 när tolv nya dubbeldäckare togs i trafik. På Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala utökades trafiken kraftigt på den populära pendlarsträckan Stockholm-Uppsala. Från den 12 juni 2022 blev ULs regionaltågstrafik Upptåget också en del av Mälartåg.

Utökat ansvar för biljetter och priser

Sedan december 2021 ansvarar Mälardalstrafik för Mälartågs försäljning, biljettsortiment och priser. Biljettförsäljning sker i Mälartågs app och på malartag.se samt hos ResPlus-ombud. Mälartågs utökade kundservice ansvarar för kundärenden som rör Mälartåg och Movingo. Mälartåg Kundservice drivs i samarbete med Region Sörmland. 

Köp biljett och läs mer om hur du reser med Mälartåg