Cookie Consent by Free Privacy Policy website Rekordmånga reste med Movingo 2023 | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Rekordmånga reste med Movingo 2023

Pendlarna i Stockholm-Mälardalen har återvänt till regionaltågen med kraft. Fler reste med den länsöverskridande periodbiljetten Movingo 2023 än före pandemin.

Under 2023 skedde en kraftig ökning av resandet med periodbiljetten Movingo, som möjliggör pendling inom Stockholm-Mälardalen med Mälartåg och SJ:s regionaltåg samt omgivande lokaltrafik.

Totalt såldes cirka 200 000 Movingo periodbiljetter. Det är en uppgång med cirka 30 procent jämfört med 2022, vilket innebär fler sålda biljetter än före pandemin. Den positiva utvecklingen har fortsatt hållit i sig in i 2024, med en 20-procentig ökning av sålda Movingobiljetter under de två första månaderna jämfört med samma period 2023. Det är en toppnotering för dessa vintermånader.

"Att Movingoresenärerna är fler än någonsin tidigare, då en del arbets- och studiependlare fått nya resvanor, visar på biljettens relevans. Biljetten lanserades för sex år sedan för att göra det enklare att pendla över länsgränserna i Stockholm-Mälardalen och det konceptet håller. Våra kunder tycker att Movingo är prisvärd och flexibel", säger Alexandra Göransson, chef för Kund och Biljett på Mälardalstrafik.

Movingo 30 dagars är den mest sålda varianten av biljetten, och den finns även tillgänglig som 90 eller 365 dagars. I statistiken ingår även Movingo 5/30, som lanserades i april 2023 och ger möjlighet att resa obegränsat på vald sträcka med Mälartåg och omgivande lokaltrafik under fem valfria resdagar under en 30-dagarsperiod.

"Movingo 5/30 har fått ett positivt mottagande från dem som behöver något mellanting mellan enkelbiljett och månadsbiljett. Det handlar om både arbets- och studiependlare samt fritidsresenärer, såväl nya som gamla kunder", säger Marcus Österdahl, försäljningsstrateg på Mälardalstrafik.

Även det totala resandet för Mälartåg nådde rekordnivåer under 2023. Antalet påstigande resenärer på de fem regionaltågslinjerna var 12,5 miljoner, en ökning med 17 procent jämfört med 2022.

Läs mer om Movingo periodbiljett.