Cookie Consent by Free Privacy Policy website Utökad trafik med regionaltåg | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Utökad trafik med regionaltåg från 10 december

Det blir fler regionaltågsavgångar i Stockholm-Mälarregionen i tidtabellen, som träder i kraft från och med den 10 december 2023.

Den främsta anledningen till den planerade utökningen av regionaltågstrafiken, som avser avgångar hos både Mälartåg och SJ, är ett förbättrat personalläge. Under året har exempelvis många nya lokförare utbildats inom SJ respektive för MTR som kör Mälartåg. För resenärerna i Stockholm-Mälarregionen innebär det fler avgångar att välja mellan på samtliga åtta regionaltågslinjer, som ingår i Movingosamarbetet.

Några exempel på den utökade regionaltågstrafiken är:

Mälartåg

  • Uppsala-Tierp-Gävle får ett stort antal nya avgångar på vardagar och helger, som innebär att det åter blir halvtimmestrafik morgon och dagtid.
  • Sju nya avgångar på Eskilstuna-Stockholm på vardagar, inklusive två Region Express-avgångar, samt fem nya avgångar under helger.

SJ

  • Direkttåg utan uppehåll återinförs på Stockholm-Uppsala, vilket innebär nästan av fördubbling av SJs trafik på sträckan.
  • Trafiken på Linköping-Stockholm-Gävle utökas från 7 till 12 avgångar per dag, i vardera riktningen.

Läs mer om den utökade trafiken på mälartåg.se och sj.se.