Cookie Consent by Free Privacy Policy website Upptåget blir Mälartåg 12 juni | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Upptåget blir Mälartåg 12 juni

Från den 12 juni blir UL:s regionaltågstrafik Upptåget en del av Mälartåg och byter namn. Men mycket annat blir sig likt för UL:s resenärer.

Regionaltågslinjerna Uppsala-Tierp-Gävle och Uppsala-Morgongåva-Heby-Sala har tidigare drivits av UL under varumärket Upptåget och biljetterna har sålts i deras kanaler. Från den 12 juni byter Upptåget namn till Mälartåg, när det blir en del av Mälartågs linjenät. Samtidigt tar MTR över uppdraget att köra trafiken. Förberedelserna pågår för fullt inom Mälardalstrafik, UL och MTR.

Vi ser fram emot att nästa steg att knyta ihop regionaltågssystemet i Stockholm-Mälardalen i ett och samma linjenät och med en gemensam tågflotta. Det ökar möjligheterna att utveckla regionaltågsresandet framåt med exempelvis nya sträckor och förbindelser, som gör det attraktivt för ännu fler att resa hållbart, säger vd Helena Ekroth på Mälardalstrafik.

Sammanslagningen av linjenätet gör att resenärer från slutet på sommaren kommer att kunna resa hela vägen Uppsala-Västerås med tåg utan att byta tåg i Sala under veckans alla dagar. Under sommarperioden kommer du att kunna resa utan byte i Sala på helger. UL:s tågflotta på 8 nya dubbeldäckare och 3 övriga regionaltåg blir en del Mälartågs tågflotta, nu på totalt 61 tåg. Med en större gemensam tågflotta blir det mer kostnadseffektivt att underhålla tågen och göra trafiken mindre sårbar och förlängningen mer pålitlig.

Men mycket övrigt blir sig likt, där ULs resenärer även fortsatt köper sina biljetter hos UL för att resa med Mälartåg på dessa sträckor. Resenärer från andra delar av Sverige och landet kommer även att kunna köpa Mälartåg enkelbiljett i Mälartågs app och på malartag.se.

malartag.se läser du mer om vad det innebär för resenärer när Upptåget blir Mälartåg från den 12 juni 2022.