Cookie Consent by Free Privacy Policy website SJ fortsätter ställa in avgångar för Movingoresenärer till den 5 juni | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

SJ fortsätter ställa in avgångar för Movingoresenärer till den 5 juni

SJ fortsätter att ställa in avgångar i tågtrafiken i Mälardalen fram till den 5 juni 2022.

Skapad 9 mars 2022

SJ har sedan i november ställt in avgångar i tågtrafiken i Mälardalen. En generell personalbrist gör att SJ nu förlängt perioden för inställda avgångar. Den senaste uppgiften från SJ är att  cirka 30 SJ-avgångar i Mälardalen dagligen ställs in fram till den 5 juni.

Inledningsvis orsakades den reducerade trafiken av problem med ett nytt planeringssystem. Nu är personalbrist, exempelvis brist på lokförare, orsaken till fortsatt inställda avgångar under våren.

Mälardalstrafik har avtal med SJ om att resenärer med Movingo periodkort kan resa på linjerna Hallsberg- Örebro-Västerås-Stockholm, Linköping- Stockholm-Tierp och Stockholm-Uppsala. Avtalet finns för att knyta samman den kommersiella trafiken med den samhällsfinansierade trafiken i Stockholm-Mälarregionen så att resenärer kan resa i ett sammanhållet transportsystem.

Mälardalstrafik följer upp avtalet vi har med SJ i syfte att SJ ska återgå till ordinarie tidtabell. 

Movingo-resenärer som reser på SJ:s linjer uppmanas att gå in på sj.se för information om läget för sin avgång.