Cookie Consent by Free Privacy Policy website Ny biljett Movingo 5/30 lanseras | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Ny biljett Movingo 5/30 lanseras

Movingo 5/30 är en ny biljett, som lanseras av Mälardalstrafik. Biljetten vänder sig till alla som reser inom Stockholm-Mälarregionen en-två gånger i veckan.

Den nya biljetten Movingo 5/30 vänder sig till flera målgrupper, såväl arbets- och studiependlare som fritidsresenärer. Biljetten är giltig på Mälartågs regionaltågssträckor och i omgivande lokaltrafik under fem valfria dygn under en 30-dagarsperiod och kompletterar den befintliga Movingo periodbiljett. Den gäller däremot inte på SJs och Tåg i Bergslagens avgångar.

I arbetet med att ta fram en ny biljett har det varit prioriterat att den ger tillgång till omgivande lokaltrafik, som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Östgötatrafiken och Länstrafiken i Örebro.

Med Movingo 5/30 vill vi göra det enkelt för fler resenärer i Stockholm-Mälarregionen att resa kollektivt hela sin resa, säger Helena Ekroth, vd på Mälardalstrafik. 

Resenärerna har återvänt till regionaltågen i Stockholm-Mälardalen efter pandemin. Samtidigt har resmönstren i del ändrats. Alla arbets- och studiependlare reser inte varje dag utan arbetar och studerar hemifrån delar av veckan. Förhoppningen är att Movingo 5/30 blir ett förmånligt alternativ för dessa målgrupper att även fortsatt välja att resa hållbart med tåg de dagar de åker in till arbetsplatsen eller skolan. Biljetten riktar sig samtidigt till fritidsresenärer, inklusive seniorer, som reser regelbundet, 1-2 gånger i veckan under en månad, exempelvis till familj, vänner eller fritidsaktiviteter.

–Vår förhoppning är att Movingo 5/30 också ska få funktionen av en instegsbiljett, där fler upptäcker smidigheten med en biljett som inkluderar lokaltrafik, säger Helena Ekroth.

Movingo 5/30 finns till försäljning från den 20 april. Den fungerar som en pilot och kommer att utvärderas i höst. Läs mer om Movingo 5/30.