Cookie Consent by Free Privacy Policy website MTR uppstart av Mälartågsavtalet | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

MTR uppstart av Mälartågsavtalet

Det avtal Mälardalstrafik har med MTR om Mälartåg driftstartade söndagen den 12 december 2021. Den omfattande trafikutökningen tillsammans med det faktum att MTR är ny operatör för Mälartåg har lett till inkörningsproblem i högre grad än vad vi förväntat oss från MTR. Detta yttrar sig för våra resenärer genom att vissa avgångar ställs in helt och vissa avgångar ersätts med buss samt förseningar i tågtrafiken.

Skapad 11 februari 2022

– Min förväntan på MTR är att de oförtrutet arbetar vidare för att klara uppdraget, säger Helena Ekroth, vd på Mälardalstrafik.

På grund av förhöjd sjukfrånvaro bland MTRs ombordpersonal till följd av den fortsatta smittspridningen av covid-19 ställs avgångar in 13 januari - 18 februari. Det berör sträckan Eskilstuna-Västerås-Sala där det blir avgångar varje timme i stället för halvtimme samt enstaka inställda avgångar på andra linjer. 

Dessa tillfälliga ändringar i trafiken följs löpande tillsammans med utvecklingen av smittspridningen och kan komma att justeras eller förlängas. Situationen gällande antalet sjukskrivna tågvärdar och lokförare har visat tendenser på att förbättras, men eftersom det är svårt att förutspå hur smittspridningen kommer att utveckla sig kommer det fattas beslut om åtgärder i tidtabellen veckovis. Det kan även betyda inställda avgångar med kort varsel och förseningar på en del avgångar. Mälardalstrafik följer noga upp utvecklingen i syfte att resenärer snarast ska få tillgång till punktlig och pålitlig regionaltågstrafik med Mälartåg.

– Vi har förståelse för läget kopplat till pandemin. Men vi är inte nöjda förrän samtliga avgångar körs som planerat och därför följer vi noggrant upp utvecklingen, säger Stefan Bojander, trafikchef på Mälardalstrafik.

För resenärer som köpt biljett till inställd avgång gäller biljetten på avgången före eller nästkommande avgång med Mälartåg eller av Mälartåg anordnad ersättningstrafik.