Cookie Consent by Free Privacy Policy website Framgångsrik start för Movingo 5/30 | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Framgångsrik start för Movingo 5/30

Den nya biljetten Movingo 5/30 har blivit mycket uppskattad bland resenärer i Stockholm-Mälardalen. Mer än 10 000 biljetter har sålts sedan lanseringen i april och den positiva responsen gör att Mälardalstrafik förlänger piloten.

Mälardalstrafik, som står bakom Movingo, ser att nya resmönster har etablerats och för att möta detta behov och ytterligare förstärka erbjudandet gentemot flera resenärsgrupper lanserades Movingo 5/30 den 20 april. Mottagandet hos resenärerna har varit över förväntan. Varje månad säljs mer än 2 000 Movingo 5/30-biljetter.

– Vi har kundernas behov i fokus och är väldigt glada över att biljetten så snabbt blivit populär bland våra resenärer. Vi vill göra det enkelt för fler resenärer i Stockholm-Mälarregionen att resa kollektivt hela resan, säger Helena Ekroth, vd på Mälardalstrafik.

Biljetten passar dem som fortsatt väljer att resa hållbart med tåg de dagar de åker in till arbetsplatsen eller skolan. Den riktar sig också till fritidsresenärer, inklusive seniorer, som reser regelbundet, 1-2 gånger i veckan under en månad. Biljetten är giltig på Mälartågs regionaltågssträckor samt Trosabussen och i omgivande lokaltrafik under fem valfria dygn under en 30-dagarsperiod, men är inte giltig på SJ:s tåg och Tåg i Bergslagen.

Den positiva responsen gör att piloten med Movingo 5/30 förlängs fram till nästa sommar, med ambitionen att den ska bli permanent.

– Vi vill att Movingo 5/30 också ska ha funktionen av en instegsbiljett, där fler upptäcker smidigheten med en biljett som inkluderar lokaltrafik, säger Alexandra Göransson, chef Kund och biljett på Mälardalstrafik.

Läs mer om Movingo 5/30.