Cookie Consent by Free Privacy Policy website Arbete för en stabil och förutsägbar trafik | Mälardalstrafik Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Mälardalstrafiks arbete för en stabil och förutsägbar trafik med Mälartåg

Trafikföretaget MTR har enligt avtal med Mälardalstrafik ansvar för att utföra tågtrafik och andra tillhörande tjänster under varumärket Mälartåg. MTR, precis som de flesta trafikföretag i Sverige, är i dag drabbade av en nationell lokförarbrist och det påverkar resenärerna i Mälardalen. I samband med tidtabellskiftet den 11 december anpassas därför antalet avgångar på flera linjer i syfte att säkra en mer stabil och förutsägbar trafik för resenärerna.

– Just nu pågår nu ett omfattande arbete med åtgärder hos Mälardalstrafik och MTR likväl som hos de flesta trafikbeställare, trafikföretag och utbildningsväsendet i Sverige för att lösa lokförarbristen. Så snart det är möjligt utifrån personalläge kommer trafikutbudet att skalas upp. Till dess är vår främsta uppgift att säkerställa stabilitet och förutsägbarhet i resenärernas vardag, säger Helena Ekroth, vd Mälardalstrafik. 

Genom att aktivt följa upp åtgärdsplanen i avtalet arbetar Mälardalstrafik för att MTR så snart som möjligt ska fullgöra sitt åtagande.

För att minska konsekvenserna av den reducerade trafiken för arbets- och studiependlare arbetar även Mälardalstrafik med MTR och regionerna för att ersätta vissa inställda tågavgångar med buss. För resenärer finns information om den nya tidtabellen i Mälartågs egna kanaler såsom hemsida, app och ombord på tågen. Som komplement till detta finns stationsvärdar på ett antal stationer. De tågavgångar som ersätts med buss kommer att annonseras tydligt och i god tid före avgång.

På malartag.se finns mer information om den nya tidtabellen från 11 december 2022.